13 de diciembre de 2017

Singularity University Italy summit 2017

Singularity University i la singularitat tecnològica
La Singularity University (SU) és un think tank i institució educativa de Silicon Valley que ofereix programes educatius i una incubadora d'empreses. La seva característica diferenciadora és que explora els límits del progrés científic i les tecnologies "exponencials", especialment la singularitat tecnològica a la que ens ha de portar l’explosió de la inteligència artificial. Va ser fundada el 2008 per Peter Diamandis i Ray Kurzweil al Parc de Recerca de la NASA a Califòrnia.

Vaig sentir parlar d’ells fa un parell d’anys i sobretot després d’anar a una conferència de Salim Ismail a Barcelona.

Cal apuntar que la visió general de la SU en quant a l’impacte que té i tindrà el canvi exponencial tecnològic al món és sempre molt positiva (grans millores a la humanitat i a la societat), amb un tecno-optimisme molt exagerat i un punt naive.

La SU organitza summits internacionals, esdeveniments de dos dies per tot el món, co-organitzats amb socis locals, on es fa xarxa i es comparteixen visions dels canvis que impacten positivament al món. Els speakers són habitualment membres de la SU o alumni de la mateixa que treballen al territori on es fa l’esdeveniment. També empresaris o professionals de primer nivell simpatitzants de la SU.

Vaig tenir la oportunitat d'anar a a la Singularity University Italy summit i vaig excriure la meva experiència en dos posts:

⏩ Singularity University Italy summit (1/2)
⏩ Singularity University Italy summit (2/2)